Ücretsiz Online Ziyaretci Sayaci

26 Şubat 2015 Perşembe

SENİ ÇOK ÖZLEDİK ENVER ABİ



SENİ ÇOK ÖZLEDİK ENVER ABİ


Enver Abiyi Oğlu Ahmed Mücahid Ören Abi Anlatıyor..


 Seni çok özledik Enver Ağabey

Hiç incitmeyen bir patron, en şefkatli baba... Garibanın can dostu... İş âleminin beyefendisi, ehl-i sünnetin bekçisi, ülkesinin hizmetçisi...
Kötü'lerin bile merhametli ağabeyi... Çocukla çocuk, yaşlıyla pir-i fani... Hayatını dinine, iyiliğe, güzelliğe vakfetmiş bir kul... İlmini 'hâl' ile öğreten bir hoca... Az sözle çok şey anlatan hatip... Olmaz denilenleri başaran bir zekâ... En ağır haksızlıklarda susup yaradanına sığınan tefekkür timsali... Hayatını almak değil, vermek üzerine kuran bir cömertlik ehli... Devleti ile milleti arasına nifak sokanların karşısında hiç yılmayan demokrat... Arkadaşlarının âşığı... Tanıyanın bir daha unutamadığı... Çileli, ama en güler yüzlü insan...
Bir yıl oldu gönüllere bu ağır hüzün çökeli... Koskoca bir yıl... Ne yüreklerde yatıştı acısı, ne o gülen yüzünü unutabildi sevenleri... 
Enver Ağabey...
Biz seni çok özledik.
BU KALP SİZİ UNUTUR MU?

Büyük İslâm âlimi Hüseyin Hilmi Işık'ın “rahmetullahi aleyh” en çok sevdiği talebesi ve damadı.
1939'da Denizli'nin Honaz ilçesinde doğdu. Birkaç idealist arkadaşıyla birlikte kurduğu İhlas'ı kısa sürede, içinde gazetesi, televizyonu, radyosu, ajansı, dergileri, okulları, sağlık kuruluşları, inşaat şirketleriyle dev bir holdinge dönüştürdü. 
Doğru din bilgilerinin basılmasına ve yayılmasına hizmet etti. 
22 Şubat 2013 Cuma günü, saat 21.30'da İstanbul'da vefat etti. 
Kabri, Eyüp Sultan'da Kaşgârî dergâhında, çok sevdiği hocası ve kayınpederi Hüseyin Hilmi Işık'ın “rahmetullahi aleyh” yanındadır.
Bir yıl olmuş. 
Geçen sene bugün Eyüp Sultan'da her kesimden on binler dua ile uğurlayalı bir yıl geçmiş. Hayatı boyunca gözbebeği gibi üzerlerine titrediği Peygamber sülalesinin mensubu seyyidler…Hayatı boyunca itina gösterdiği Osmanlı Hanedanının yaşayan üyeleri…
Başbakan, bakanlar, belediye başkanları…
Sanatçılar, iş adamları, gazeteciler…
Eyüp Sultan Camii'nin gördüğü tarihin en büyük kalabalıklarından birine sebep olan on binlerce seveni, dua edeni, teşekkür edeni…


ENVER AĞABEYİMİZ


ARADAN GEÇEN İKİ YIL
ONUN HASRETİNİ DAHA DA ARTIRDI.
ENVER ABİYİ ÇOK ÖZLEDİK.
ALLAHU TEALA ONDAN RAZI OLSUN..
A M İ N..
......................
...........

Hayatı boyunca hiç kimsenin üzülmemesi için sevgi ve şefkatle çırpınan Enver Ağabey'in vefatının üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti, geçmiş.
Vefatından sonra televizyonlarda, gazetelerde, sosyal medyada uzun uzun sitayişle bahsedildi, yâd edildi.
(Hatta İhlas Vakfı bütün bu söz ve yazıları “Enver Ören Ağabey'in ardından” ismiyle kitap haline getirdi.)
Çok sıkıntı çeken ama kimseye sıkıntı çektirmeyen, çok dua eden ama kimseye beddua etmeyen, davranışları, nasihatleri, vasiyetleri ile hep başımızda, hep yanımızda hissettiğimiz Enver Ağabey'in hayatta iken yakınında bulunan bazı arkadaşlarımızın hatıralarını naklediyoruz.
Bazı “özel” fotoğrafları eşliğinde…
Seni çok özledik Enver Ağabey

 Gözyaşıyla suyunu yükseltip yüzdürdüğün gemi emin ellerde
22.02.2014 11:16
Anasayfa | Hoşseda | 'Gözyaşıyla suyunu yükseltip yüzdürdüğün gemi emin ellerde'
'Gözyaşıyla suyunu yükseltip yüzdürdüğün gemi emin ellerde'
Bize İhlas'ın gayesini “paraya değil, insana hizmet” olarak öğreten, eşsiz sohbetlerini daima kulağımızda ve kalbimizde hissettiğimiz kıymetli öğretmenim.
Türkiye, bundan bir yıl önce Enver Ören Ağabeyini kaybetti.  Her yaş, her cins, her parti, her görüşten insan onu sevgi ve minnetle uğurladı. Bendeniz ise 41 sene birlikte yaşadığım, sevgi ve merhametini kana kana içtiğim, dersleri, nasihatleri ve sohbetleriyle büyüdüğüm babamı kaybettim.Bunu kendisine de söylemiştim!
Şöyle:
Elini arka arkaya üç defa öptüğüm bir gün, “Neden üç?” diye sordu.
Dedim ki, “Biri babam, biri patronum, biri hocam içindi.”
22 Şubat 2013'te yaşadığım büyük acının yanında, onun gözyaşıyla suyunu yükseltip yüzdürdüğü İhlas gemisini emin bir şekilde yoluna devam ettirmek gibi bir görevimiz de oldu.
Allaha şükürler olsun; Enver Ağabeyden öğrendiklerimizle emanetini daha ileri noktalara taşıyoruz.
Başta kitap ve gazete hizmetlerimiz olmak üzere, insanlığa hizmet için kurulmuş sağlık, inşaat ve hayatı kolaylaştırıcı diğer imalat kalemlerimizle, şükrünü ifa etmekten aciz olduğumuz bir noktadayız.
Birçok proje ve yatırımlarımızın da kısa sürede semeresini göreceğimizi biliyoruz.
Babamın en belirgin özelliği, para ve mal sevgisi ile değil, insan sevgisi ile dolu olmasıydı. Büyük şirketler kurdu, yüksek cirolara ulaştı, fakat bunların hiçbiri onun kalbini meşgul etmedi. Biz de onun sayesinde bu terbiye ile yetiştik. Nitekim bir toplantıda bunu davetlilere şöyle anlatmıştı: 
“Oğlum Mücahid Ören Fatih Koleji'nde öğrenci iken, öğretmeni yazılı yapmış ve 'İslâm'da paranın yeri nedir?' diye sormuş. 
Mücahid Ören, 'İslâm'da paranın yeri ceptir, kalp değildir' yazmış. Yani, eğer para sevgisi kalbe girerse, saray odasına çöp dökmek gibidir. Allahü teâlâ bütün bedeni insanlara kullanmaya izin vermiş, kalbi kendisi için yaratmıştır. Binaenaleyh, eğer Müslüman'ın kalbinde Allah sevgisi varsa, bütün cepleri para dolabilir. Hiçbir mahzuru yoktur ve bilakis lazımdır. Fakat çok az da olsa, kalbinde para sevgisi teşekkül etmişse, bu, misafir odasına çöpleri döken bir insana benzer. 
Ertesi gün öğretmeni gelmiş, 'Mücahid, bu senin lafın değil. Bunu kimden öğrendin? Hayatımda böyle lafları duymadım' demiş. 
Mücahid, 'Bu sözler benden değil; hepsini dedemden öğrendim' demiş.”
***
Bize İhlas'ın gayesini “paraya değil, insana hizmet” olarak öğreten, eşsiz sohbetlerini daima kulağımızda ve kalbimizde hissettiğimiz sevgili babacığıma, kıymetli öğretmenime, Enver Ağabeyimize bir kez daha rahmet diliyorum.
'Gözyaşıyla suyunu yükseltip yüzdürdüğün gemi emin ellerde'






HAKİKAT KİTABEVİ








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder